Під Києвом викрили криптоферму, яка «намайнила» електрики на 3,5 мільйона

Під Києвом викрили криптоферму, яка «намайнила» електрики на 3,5 мільйона

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України викрила підпільну криптоферму у Київській області. Зловмисники здійснювали незаконний відбір електроенергії і, за попередніми оцінками, завдали цим понад 3,5 млн грн збитків.

Про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ, передає Укрінформ.

Встановлено, що протиправну діяльність організували троє мешканців Київщини. Для майнінгу криптовалют зловмисники орендували ангарне приміщення у Бучанському районі, де і розмістили спеціальне обладнання.

До електропідстанції підключилися в обхід лічильника, тому сплачували символічно мінімальні суми.

У ході обшуку, проведеного за адресою здійснення протиправної діяльності, правоохоронці вилучили спеціалізоване обладнання на загальну суму понад 6 мільйонів гривень.

Наразі у межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх причетних до оборудки осіб.

СБУ ініціювала проведення комп’ютерно-технічної та економічної експертиз для визначення точного розміру завданих державі збитків.

Як повідомлялось, на Харківщині СБУ викрила ботоферму, підконтрольну РФ, яка брала участь у створенні 50-тисячної «армії ботів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-