У центрі Києва знову мітингують інвестори банку «Аркада»

У центрі Києва знову мітингують інвестори банку «Аркада»

Укрінформ
Під будівлею Київської міської державної адміністрації розпочалася акція ошуканих вкладників банку "Аркада".

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, на акцію зібралися кілька десятків інвесторів.

Мітингувальники вимагають від київської влади виконати взяті за меморандумом зобов’язання щодо гарантування добудови житлових комплексів "Еврика", "Патріотика" та "Патріотика на озерах".

Крім цього, вони планують пройти пішою ходою до Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду та провести під його стінами мітинг.

Як повідомляв Укрінформ, банк "Аркада" зупинив будівництво трьох житлових масивів у Києві ("Патріотика", "Еврика", "Патріотика на озерах"), у спорудження квартир яких вклали кошти понад 12 тис. громадян. Будівництво 39 будинків "заморожене" вже кілька років.

25 серпня 2020 року правління НБУ ухвалило рішення про віднесення банку "Аркада" до категорії неплатоспроможних у зв’язку зі зменшенням нормативів капіталу на 50 і більше відсотків від мінімального встановленого рівня.

Міністерство внутрішніх справ, Служба безпеки України, Національний банк України та Київська міська державна адміністрація підписали меморандум для вирішення питання добудови житла "Аркади".

Безстрокова акція протесту об'єднання інвесторів банку "Аркада" триває з травня 2020 року. Мітингувальники вимагають відновити будівництво будинків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-