У центрі Києва запалили ханукальні свічки на найбільшій Менорі

У центрі Києва запалили ханукальні свічки на найбільшій Менорі

Фото
Укрінформ
Київський міський голова Віталій Кличко взяв участь у церемонії запалення ханукальної свічки на найбільшій Менорі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

Кличко разом з головою Ради Федерації єврейських громад України рабином Меїром Стамблером, заступником Ради Федерації єврейських громад рабином Рафаелем Рутманом та радником посольства США в Україні з питань преси, освіти та культури Волтером Браунолером взяли участь у церемонії запалення другої ханукальної свічки на Менорі, що встановили на Майдані Незалежності, біля Головпоштамту.

Столична ханукія - найбільша в Україні та Європі, заввишки 11 метрів. Встановила її Федерація єврейських общин України за сприяння міської влади Києва. Київ приєднався до великих міст світу - таких як Париж, Лондон, Нью-Йорк та інші, де Менори встановлюють на головних центральних площах.

«Вітаю всіх зі святом Хануки! Це свято, що символізує перемогу світла над темрявою, чистоти і духовності - над матеріалізмом. Нехай світло ханукії дарує віруючим радість, добро та надію! Міцного здоров’я, добробуту та миру!», - проголосив Кличко.

Як повідомляв Укрінформ, свято Ханука, що не має фіксованої дати і щороку припадає на різні дні, у 2021 році настало ввечері 28 листопада і триватиме 8 днів – до 6 грудня.

Це юдейське свято також називають «Святом восьми свічок» або «Святом вогнів». Головним його символом є світильник ханукія із запаленими вісьмома свічками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-