Домагання до студенток: викладач Талашко звільнився з університету

Домагання до студенток: викладач Талашко звільнився з університету

Укрінформ
Викладач Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого Володимир Талашко, на адресу якого лунали звинувачення у домаганнях з боку колишніх студенток і абітурієнток, звільнився з посади за власним бажанням.

Цю інформацію підтвердили в університеті на запит Радіо Свобода, передає Укрінформ.

«Університет пiдтверджує факт звiльнення народного артиста України Талашка Володимира за власним бажанням у зв’язку зi станом здоров’я i переходом на пенсiю за віком», – цитує видання листа за підписом виконувачки обов’язків ректора закладу Інни Кочарян.

В університеті також зазначили, що робоча група, створена у виші для перевірки заяв колишніх студенток про харасмент з боку викладача, передала зібрані дані правоохоронним органам. «Зворотної вiдповiдi Унiверситет на 2З.11.2О21 року не отримав», – наголосили у керівництві закладу.

Там додали, що робоча група діятиме до 31 грудня.

Раніше, 8 листопада, акторка Вікторія Муштей повідомила у Фейсбуці, що викладач Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого Володимир Талашко написав заяву на звільнення за власним бажанням.

Як повідомлялося, відомого актора, педагога і художнього керівника факультету дикторів-тележурналістів університету Карпенка-Карого Володимира Талашка звинуватили в сексуальних домаганнях до студенток і абітурієнток.

Міністерство культури та інформаційної політики ініціювало службове розслідування щодо одного з викладачів Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого через неприпустиму поведінку.

У серпні стало відомо, що Талашка відсторонили від роботи в КНУТКіТ на час перевірки, а у виші створили робочу групу для вивчення інформації про домагання до студенток з боку викладачів.

Сам артист усі звинувачення відкидає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-