Київ планує до кінця року викупити цех заводу «Більшовик» - Кличко

Київ планує до кінця року викупити цех заводу «Більшовик» - Кличко

Укрінформ
Столична влада планує до кінця цього року завершити процес викупу 5-го цеху заводу «Більшовик», попри зміну його власника.

Про це Віталій Кличко заявив в ефірі телеканалу «Київ», передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу міського голови.

"У першу чергу киян цікавить одне питання, пов’язане із заводом "Більшовик", – коли добудують розв’язку на Шулявському шляхопроводі? Місто має суперечку щодо 5-го цеху "Більшовика "з Фондом держмайна протягом майже двох років. Спочатку нам запропонували викупити цех за 700 мільйонів гривень – половину ціни, за яку нещодавно продали увесь завод! Ми відмовились і звернулися до суду", – розповів Кличко.

За його словами, згідно з рішенням суду, будь-який власник заводу "Більшовик" зобов’язаний продати місту Києву 5-й цех за ціною, встановленою експертною оцінкою, – 112 млн грн. "Ми розраховуємо, що з новим власником відповідне рішення суду буде виконане до кінця року", – додав він.

Читайте також: Завод «Більшовик» продали на аукціоні за 1,4 мільярда

Кличко уточнив, що у такому випадку з наступного року розпочнуть оформлення необхідних документів та будівництво. "За оцінками експертів, для цього потрібен рік. Тобто до кінця наступного року розв’язка може бути здана в експлуатацію. Це стверджують фахівці. Але подивимося, як далі будуть розвиватися події", – підкреслив мер.

Як повідомлялося, 27 жовтня консорціум інвесторів, серед яких власник "А Девелопмент" Олексій Баранов та компанія UDP під керівництвом Андрія Іванова, придбав Перший київський машинобудівний завод (колишній "Більшовик") на аукціоні в рамках "Великої приватизації".

Фото: wikimapia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-