Пожежа в костелі: поліція Києва не знайшла нічого, що вказує на підпал

Пожежа в костелі: поліція Києва не знайшла нічого, що вказує на підпал

Укрінформ
У кримінальному провадженні щодо пожежі у костелі Святого Миколая у Києві, яка сталася увечері 3 вересня, наразі ще немає висновків експертиз, але наразі ніщо не вказує на підпал.

Про це у інтерв’ю Censor.net поінформував керівник поліції Києва Іван Вигівський, передає Укрінформ.

“Ніщо на це (на умисний підпал — ред.) не вказує. Було задіяно експертів ДСНС і наших, за попередніми даними, пожежа пов’язана з електрикою і було коротке замикання. Але висновків експертиз ще немає”, - зазначив керівник поліції Києва.

За словами Вигівського, тієї миті, коли сталося загоряння органу в костелі, там перебував музикант, який проводив репетицію, та ще кілька людей, які там працюють.

Читайте також: На відновлення костелу Святого Миколая зібрали вже 17,8 мільйона

Як уточнив правоохоронець, музикант побачив, що пішло задимлення, і що та кімната, у якій знаходиться обладнання, була поруч, але зачинена, доступу туди не було.

“Тому двері їм довелося відкривати за допомогою лому. Самостійно намагалися загасити пожежу, та не змогли, і викликали службу порятунку”, - уточнив Вигівський, зазначивши, що тоді сторонніх осіб у костелі не було.

Окремо він поінформував, що реставрація у костелі не заважає слідству.

“Ми вже всі заходи зробили, зразки для експертиз відібрали. Якщо ж знадобиться дозвіл слідчого, його буде надано”, - поінформував Вигівський.

Як повідомляв Укрінформ, пожежа в костелі Святого Миколая виникла 3 вересня ввечері на 1 і 2 поверсі органного залу і поширилася на покрівлю. О 23 год. 26 хв. вогонь був ліквідований на площі 80 кв. м. Жертв і постраждалих немає.

Читайте також: Костел Святого Миколая можуть передати римо-католицькій громаді – Шмигаль

За інформацією міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, попередньою причиною займання було коротке замикання в органі. Вогнем було пошкоджено внутрішнє оздоблення будівлі та інструмент.

Костел Святого Миколая в Києві зведений у 1899-1909 роках в неоготичному стилі київським архітектором Владиславом Городецьким.

Будівлю поділили між собою Національний будинок органної та камерної музики України як приміщення для концертів і парафія Святого Миколая Римо-католицької церкви в Україні, яка проводить тут богослужіння.

Для всіх, хто хоче долучитися до порятунку неповторної перлини Києва, публікуємо рахунок.

Національний будинок органної та камерної музики України:

ЄДРПОУ: 05509524

ІПН: 055095226553

Р/р UA 893003460000026006016844102

Акціонерне товариство "Альфа-Банк" в м.Києві

Призначення платежу: Благодійна допомога на реставраційні роботи

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-