У Києві взяли під варту двох осіб, які планували вбивство у Штатах

У Києві взяли під варту двох осіб, які планували вбивство у Штатах

Укрінформ
Печерський районний суд Києва обрав двом особам, які планували вчинити умисне вбивство громадянина США, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

«У суботу, 7 серпня, працівники ДБР повідомили про підозру організатору вбивства, який має подвійне громадянство (України і США), та його спільнику», - ідеться в повідомленні.

Замовнику повідомили про підозру в організації закінченого замаху на вбивство, вчиненому на замовлення за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15, пункти 11, 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України). Співучаснику - у пособництві у вчиненні закінченого замаху на вбивство, вчиненому на замовлення за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 15, пункти 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України).

Читайте також: Правоохоронці імітували вбивство американця, щоб викрити злочинців

У разі доведення вини їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або довічне позбавлення волі.

Правоохоронці попередили вчинення замовного вбивства громадянина США / Фото: Офіс генерального прокурора

Як повідомляв Укрінформ, 6 серпня працівники ДБР затримали ініціатора злочину, який за 45 тис. доларів США замовив вбивство громадянина США з особистих мотивів, та його спільника, який підшукував виконавця в Україні.

Злочин планувався на території США у місті Балтимор штату Меріленд.

Фото: офіс генерального прокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-