Держбюро розслідувань розповіло про результати обшуків у Київводоканалі

Держбюро розслідувань розповіло про результати обшуків у Київводоканалі

Відео
Укрінформ
Державне бюро розслідувань перевіряє інформацію щодо привласнення посадовцями КМДА та «Київводоканалом» коштів під час будівництва першої черги Бортницької станції аерації у Києві та реконструкції комунальних об’єктів Києва.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР, передає Укрінформ. 

“За попередніми даними, чиновники перевищили службове становище та завищили вартість проведених робіт та матеріалів на понад 150 млн грн. Вивчається ймовірність виведення цих коштів через підконтрольні організації за сприяння посадових осіб податкової”, - йдеться у повідомленні.

Крім того, за даними ДБР, встановлено, що Київводоканал у 2020 році після проведення двох тендерів на виконання будівельних робіт з реконструкції ділянки Сирецького самопливного каналізаційного колектору в Подільському районі та каналізаційного колектору в Оболонському районі міста Києва використав залізобетонні труби, вартість і технічні показники яких були значно нижчими, ніж заявлені у тендерній документації на вебсайті «Прозорро».

Читайте також: До Київводоканалу прийшли з обшуками

Під час обшуків на підприємствах співробітники ДБР вилучили документацію, що стосується виконання будівельних робіт по вищезазначених об’єктах. Причетні особи встановлюються, поінформували в пресслужбі.

Розпочато досудове розслідування за фактом зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2.ст.364 Кримінального кодексу).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-