У центрі Києва пропонують заборонити

У центрі Києва пропонують заборонити "хмарочоси" - проєкт Генплану

Укрінформ
У Києві споруджувати висотні комплекси пропонується за межами центральної частини міста.

Про це повідомили в комунальній організації "Київгенплан", передає пресслужба КМДА.

“Споруджувати висотні комплекси проєктом Генплану пропонується за межами центральної частини міста. Зокрема, на правобережжі – в районі Либідської та Деміївської площ, вул. М. Амосова, Автозаводської, І. Виговського, просп. Правди, на Петрівці, перетині просп. Перемоги та Повітрофлотського проспекту. На лівобережжі – в районах Дніпровської набережної, просп. Р. Шухевича, вул. Електротехнічної, просп. Бажана”, - йдеться у повідомленні.

Для поліпшення архітектурно-просторової композиції столиці розробники проєкту Генплану Києва передбачили збереження домінуючого значення у композиції міста традиційного характеру історичної забудови та ландшафту центральної частини та інших історичних ареалів, а також ансамблів вул. Хрещатик, Володимирської, Андріївського узвозу та інших історичних вулиць.

Читайте також: У КМДА відреагували на скасування пішохідної зони на Подолі

Висотність забудови визначатиметься при розробці планів зонування територій планувальних зон. При цьому враховуватимуться природний рельєф, поверховість наявної забудови, домінуюча роль першої правобережної гряди київських пагорбів та визначних пам’яток культурної спадщини – Києво-Печерської Лаври, Софії Київської, Андріївської церкви, а також умови безпеки аероруху.

“Створення висотних домінант ми передбачаємо лише на периферійних територіях, зокрема, на в’їзних магістралях на проспекті Миколи Бажана та Харківському шосе, біля станції метро “Лісова” і вулиці Кіото, на перетині проспектів Палладіна та Перемоги, на перетині проспекту Академіка Глушкова та Кільцевої дороги, на перетині Столичного шосе та вулиці Заболотного”, – пояснив начальник КО “Київгенплан” Сергій Броневицький.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-