У Києві працюють понад 7 тисяч камер відеоспостереження

У Києві працюють понад 7 тисяч камер відеоспостереження

Укрінформ
Столиця України входить до числа міст із найбільш розвиненою системою відеоспостереження.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час виступу на Kyiv Smart City Forum 2019, інформує пресслужба КМДА.

«Безпечне середовище – обов’язкова складова «розумного» міста. Столична система відеоспостереження налічує понад 7 тисяч камер. До речі, це третина від загальної кількості камер в усій Україні. За допомогою міських камер поліція розшукує людей, автомобілі, розкриває інші злочини. З початку 2018 року, відколи ми об’єднали камери в єдину систему та встановили нові камери, рівень злочинності у публічних місцях знизився на 56%», – підкреслив Кличко.

Він зазначив, що завдяки інтелектуальним функціям камер, зображення у будь-якій точці міста, покритій відеоспостереженням, можна збільшити в десятки разів. За його словами, онлайн доступ до даних із камер дозволяє контролювати ситуацію в місті у режимі реального часу.

Читайте також: Smart city: Кличко назвав технології, які вже працюють у Києві

Зазначається, що Kyiv Smart City Forum 2019 зібрав цього року понад 3000 учасників. Цьогорічний форум присвячений smart-технологіям та інноваційним рішенням, що розвивають міста в Україні та світі. На форумі виступлять понад 60 українських і міжнародних експертів у 8 тематичних секціях.

Серед спікерів цьогорічного форуму: Ден Кінкейд – архітектор та директор Національної практики міського дизайну у США, який врятував інфраструктуру Детройта після найбільшого муніципального банкрутства в історії США, Пітер Бішоп – професор міського дизайну в Університетському коледжі Лондона, Франс-Антон Вермаст – радник із питань стратегії та міжнародний посол smart city в Amsterdam Smart City, Володимир Кличко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-