Суд вирішує, чи братися за позови Кличка до Гончарука та Богдана

Суд вирішує, чи братися за позови Кличка до Гончарука та Богдана

Укрінформ
До Окружного адміністративного суду Києва надійшло два позови мера столиці Віталія Кличка через рішення щодо звільнення його з посади голови Київської міської державної адміністрації.

Суд розв'язує питання про відкриття провадження, інформує пресслужба ОАСК.

“Наразі до Окружного адміністративного суду міста Києва надійшло два позови від Віталія Кличка”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, Кличко позивається до Кабінету міністрів України та глави уряду Олексія Гончарука і просить суд визнати протиправними дії КМУ щодо внесення Президенту України подання від 4 вересня про звільнення його з посади голови КМДА у зв’язку із закінченням строку повноважень глави держави.

У цьому ж позові Кличко просить скасувати пропозицію Прем’єр-міністра, датовану 4 вересня, про його звільнення з посади голови КМДА.

Окрім того, інформують у суді, в іншому адміністративному позові відповідачем зазначений керівник Офісу Президента України Андрій Богдан, а третіми особами – Офіс Президента та Кабінет міністрів.

Зокрема, позивач просить суд визнати протиправними та такими, що вчинені з перевищенням наданих повноважень, дії керівника ОПУ Богдана щодо звернення до уряду з листом про внесення Президенту подання про звільнення Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації.

Читайте також: Кличко позивається до Гончарука і Богдана

"Наразі судом вирішується питання щодо відкриття проваджень за даними адміністративними позовами", - повідомили в пресслужбі.

Як повідомляв Укрінформ, 24 липня Кабінет міністрів отримав лист від Офісу Президента з проханням направити подання про звільнення Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації.

4 вересня Кабінет міністрів погодив звільнення Кличка з посади голови КМДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-