Не теракт, а хуліганство: поліція погодила підозру

Не теракт, а хуліганство: поліція погодила підозру "мінеру" мосту Метро

Укрінформ
Чоловіку, який погрожував підірвати міст Метро у Києві, не пред'являтимуть обвинувачення у підготовці до терористичного акту.

Про це на брифінгу заявив очільник столичної поліції Андрій Крищенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В прокуратурі вже погоджено йому підозру у скоєнні злочинів за статтею 296 частиною 4 - це хуліганство - і за статтею 269 - це неправдиве повідомлення про замінування. Звинувачення в підготовці до терористичного акту, за яким було відразу порушено кримінальне провадження, поліція пред'являти йому не буде", - заявив Крищенко, додавши, що "це узгоджена позиція з прокуратурою Києва".

За його словами, чоловік був затриманий за статтею 208 КПК, нині він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, з ним проводяться слідчі дії. "Проведено кілька невідкладних обшуків, нічого не знайдено, маю на увазі кримінального: зброї, вибухівки абощо", - уточнив Крищенко.

Читайте також: У поліції затримання терориста з мосту Метро назвали "блискучою операцією"

Він додав, що слідчі будуть проводити дії з вручення підозри, підготовки і узгодження з процесуальними керівниками клопотання щодо обрання запобіжного заходу, після чого воно буде направлене до суду. "Ми будемо тримати всіх у курсі подій", - пообіцяв керівник столичної поліції.

Як повідомляв Укрінформ, 18 вересня рух на мосту Метро у Києві заблокував озброєний чоловік. Він розстріляв поліцейський дрон і погрожував підірвати міст. Поліція на 4 години перекрила рух автомобілів і потягів метро на мосту.

Зловмисника затримали. Ним виявився колишній учасник АТО 42-річний Олексій Белько, виходець з анексованого Криму. У спецоперації із затримання зловмисника було задіяно близько 300 правоохоронців.

Правоохоронці відкрилие кримінальне провадження щодо приготування до здійснення терористичного акту.

У зв’язку з блокуванням мосту Метро у Києві був ускладнений рух транспорту. Зокрема, на "червоній лінії" метро були закриті станції "Арсенальна", "Дніпро", "Гідропарк" та "Лівобережна".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-