Кличко обговорив з президентом Групи Світового банку питання децентралізації

Кличко обговорив з президентом Групи Світового банку питання децентралізації

Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко обговорив з президентом Групи Світового банку Девідом Малпассом реформу децентралізації та посилення місцевого самоврядування в Україні.

Про це повідомляється на сайті Кличка.

"На зустрічі йшлося про важливість продовження реформи з децентралізації в Україні та посилення місцевого самоврядування", - зазначив мер столиці.

Також, за його словами, обговорювалися подальші перетворення задля фінансової спроможності українських міст та селищ, інші реформи, яких потребують сьогодні на місцях. "Це і створення муніципальної поліції. Це і вплив міської влади, наприклад, на призначення глав районів у столиці. Бо у нас їх призначає Президент, а мер Києва не може не те що звільнити главу району, а навіть догану йому без погодження з Президентом винести не може", - підкреслив Кличко.

Читайте також: Гройсман закликає майбутній уряд завершити децентралізацію

Також, як зазначив мер, йшлося про перспективи співпраці з міжнародними фінансовими інституціями в залученні коштів під муніципальні гарантії на будівництво важливих для усіх міст України об'єктів - транспортної інфраструктури, сміттєпереробних заводів та інших.

Як зазначається в повідомленні, у зустрічі також взяли участь мери Маріуполя і Хмельницького Вадим Бойченко та Олександр Симчишин.

Як повідомлялося, президент Групи Світового банку Малпасс 22 серпня прибув до України з дводенним візитом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-