Кінотеатр “Київ” після інвентаризації передадуть новому орендарю

Кінотеатр “Київ” після інвентаризації передадуть новому орендарю

Укрінформ
Будівлю кінотеатру “Київ” після інвентаризаційного процесу, що триватиме протягом 10 днів, буде передано у користування новому орендарю — ТОВ “Сінема Центр”, який виграв відкритий конкурс 6 травня 2019 року.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі КМДА.

“Задля уникнення будь-яких провокацій нині має відбутися інвентаризація майна, що належить територіальній громаді міста Києва. Це типова процедура, яка убезпечує територіальну громаду Києва, минулих і майбутніх орендарів від незаконних привласнень майна будь-якими учасниками процесу”, - сказали у мерії.

Там зазначили, що новий орендар зобов'язаний не змінювати концепції розвитку кінотеатру, зосереджувати свою діяльність на проведенні міжнародних та національних кінофестивалів, що репрезентують зразки авторського кіно, документалістики, підтримці українського кінематографу, проведенні некомерційних показів тощо. Орендар також підписує договір страхування приміщення.

“Звинувачення у рейдерстві, незаконному привласненні майна чи майнового комплексу є безпідставними внаслідок того, що балансоутримувач — КП “Київкінофільм” - виступає гарантом охорони будівлі кінотеатру “Київ” як пам'ятки архітектури місцевого значення, про що укладено відповідний охоронний договір”, - заявили у прес-службі.

З огляду на те, що “Культурний центр “Кінотеатр Київ” свої дії виправдовує судовим процесом, що триває в Господарському суді м. Києва, у КМДА зазначають, що судові процеси не є перешкодою для доступу правовласників до будівлі кінотеатру “Київ”, що належить територіальній громаді міста Києва.

У разі вирішення судових спорів на користь попереднього орендаря, КП “Київкінофільм” залишається балансоутримувачем будівлі кінотеатру “Київ” і діє відповідно до рішення суду та в межах чинного законодавства, підкреслили у прес-службі.

Читайте також: Поліція спростовує силове захоплення кінотеатру “Київ”

Раніше директор ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"» Вілія Бондаренко заявила «Детектору медіа», що у будівлі кінотеатру відбувається рейдерське захоплення.

У свою чергу у КМДА повідомили, що у кінотеатрі «Київ» Департаментом комунальної власності м. Києва та балансоутримувачем кінотеатру – комунальним підприємством «Київкінофільм» розпочато інвентаризацію і обстеження будівлі з метою уникнення незаконних знищень чи пошкоджень майна територіальної громади міста Києва.

У поліції Укрінформу спростували силове захоплення кінотеатру “Київ” і зазначили, що там проводиться інвентаризація під наглядом муніципальної варти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-