У поліції пояснили, за що затримали Бережну

У поліції пояснили, за що затримали Бережну

Укрінформ
Під час ходи "Безсмертного полку" поліція, крім організаторки акції Олени Бережної, затримала ще двох жінок через використання забороненої пропагандистської символіки.

Про це у коментарі кореспонденту Укрінформу сказав очільник київської поліції Андрій Крищенко.

"Вона (Олена Бережна - ред.) одна з трьох, яких затримали до акції. Її запросили до районного управління, не затримували", - сказав Крищенко.

За його словами, на Бережну не складали адміністративний протокол, її уже відпустили.

"Ще на двох осіб був складений адмінпротокол. Усі троє були затримані за використання забороненої символіки, зокрема за георгіївські стрічки та портрет Сталіна", - повідомив Крищенко.

Заборонена символіка під час покладання квітів / Фото: Тарасов Володимир, Укрінформ

Читайте також: У Києві затримали організаторку акції "Безсмертний полк" Бережну

Як повідомляв Укрінформ, у Києві 9 травня відбулася хода "Безсмертного полку" - альтернативна акція до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. За оцінками Укрінформу, участь у ході беруть близько 2-3 тис. осіб.

Організатора ходи "Безсмертний полк" Олену Бережну правоохоронці затримали за порушення громадського порядку, вона не встигла взяти участь у ході.

Торік участь в аналогічній акції взяли 2 тис. осіб.

Акція "Безсмертний полк" зародилася в Росії, її активно підтримують президент РФ Путін і Кремль.

Останні кілька років такі заходи в різних українських містах супроводжувались словесними та фізичними сутичками.

В Україні на сьогодні заплановано близько тисячі акцій, присвячених відзначенню 74-й річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Найбільш масові заходи очікуються в Києві, Харкові, Дніпрі, Запоріжжі та Одесі. До охорони публічної безпеки і порядку залучено понад 16,5 тисячі правоохоронців.

Охорону публічного порядку та безпеку під час проведення масових заходів на території столичної області забезпечуватимуть майже 800 працівників поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-