Київрада хоче, аби кримінальній поліції заборонили охороняти мітинги

Київрада хоче, аби кримінальній поліції заборонили охороняти мітинги

Укрінформ
На думку депутатів, залучення до охорони масових акцій поліцейських із високою кваліфікацією призводить до погіршення криміногенної ситуації.

Про це повідомляє прес-служба Київради із посиланням на проект відповідного звернення до Верховної Ради.

"В Україні склалася ситуація, коли через дефіцит кадрів чи політичні обставини працівники структурних підрозділів поліції з високою кваліфікацією вимушено залучаються до служби з набагато меншими кваліфікаційними вимогами. Зокрема для забезпечення публічної безпеки і порядку під час проведення масових заходів. Від виконання функціональних обов'язків, відповідно до посадових інструкцій, таке "залучення" їх не звільняє", - зазначається у повідомленні.

Читайте також: Кличко у Київраді підбив підсумки роботи столичної влади за 2018 рік

Ініціатор проекту, депутат Київради Олександр Пабат зазначив, що тільки протягом 2018 року в Києві відбулося 3 тисячі громадських заходів, мітингів, акцій, де загалом правопорядок забезпечували 230 тисяч правоохоронців. "Безперечно, публічна безпека вкрай важлива, але не будемо забувати про виконання профільних функцій поліції, за якими стоять реальні правопорушення проти реальних жителів міста", - сказав депутат.

За його словами, спостерігається неефективне і недоцільне використання робочого часу кваліфікованих співробітників Національної поліції, зменшення часу на виконання основних функціональних обов'язків. Усе це призводить до погіршення криміногенної ситуації в країні в цілому.

Проект рішення мають розглянути на пленарному засіданні Київради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-