Побиття активіста на Подолі: суд арештував поліцейського Мельникова

Побиття активіста на Подолі: суд арештував поліцейського Мельникова

Фото
Укрінформ
Печерський райсуд Києва обрав поліцейському Василю Мельникову запобіжний захід - 60 діб тримання під вартою з альтернативою застави у розмірі 115 тисяч гривень.

Таке рішення ухвалила суддя Віта Бортницька, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Окрім того, Мельникова також відсторонили від посади.

Обвинувачення просило обрати для поліцейського, підозрюваного у побитті активіста під час затримання 9 лютого біля Подільського райуправління поліції Києва запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а захист, у свою чергу, просив обрати запобіжний захід, не пов'язаний з арештом.

“Прошу відмовити у задоволенні клопотання щодо обрання Мельникову запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою і прошу обрати запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання”, - сказав адвокат підозрюваного.

Водночас наразі точно не встановлено, кому належать слова "Лягай, Бандера!", тож представники обвинувачення ці слова Мельникову не приписували. Сам поліцейський на запитання журналістів не відповідав.

Як повідомлялося, 9 лютого біля Подільського райуправління поліції сталася сутичка між спецпризначенцями та групою активістів, які прибули на підтримку30 громадян, затриманих раніше під час акції “Хто замовив Катю Гандзюк?”.

На відео зафіксовано, що один зі спецпризначенців вдарив активіста зі словами "Лягай, Бандера!".

Читайте також: "Лягай, Бандеро!": через скандальну історію ДБР повідомила про підозру копу

10 лютого голова поліції Києва Андрій Крищенко вибачився за дії поліцейських. За його словами, стосовно дій правоохоронців буде проведено службове розслідування.

У вівторок слідчі ДБР повідомили про підозру співробітнику поліції, який застосував насильницькі дії до одного з активістів під час затримання 9 лютого біля приміщення Подільського райуправління поліції у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-