На Харківщині дві громади заявили про перехід до ПЦУ

На Харківщині дві громади заявили про перехід до ПЦУ

Укрінформ
Відразу дві релігійні громади Харківської області заявили про зміну канонічної підпорядкованості.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли в Харківській ОДА.

"Сьогодні до канцелярії ХОДА надійшли повідомлення про рішення відразу двох релігійних громад області про зміну канонічної підпорядкованості. Обидва рішення прийнято 1 лютого на загальних зборах громад. Одна з громад - Святого Мученика Іоанна Воїна - діє в Харкові, інша - Свято-Покровська - в селі Дмитрівка Богодухівського району Харківської області. Таким чином, обидві громади повідомили голову Харківської області Юлію Світличну про своє рішення змінити колишню підпорядкованість Української Православної церкви на підпорядкованість Православної церкви України", - відзначили в ХОДА.

2 лютого, додали в ХОДА, жителі села Воскресенівка Богодухівського району Харківської області на загальних зборах релігійної громади заявили про готовність перейти до ПЦУ.

За словами секретаря Харківської єпархії ПЦУ протоієрея Григорія Стасюка, нині Воскресенівська громада - в стадії переходу до ПЦУ.

Читайте також: На Прикарпатті громада перейшла до Помісної церкви без священика

У той же час, управління Харківської єпархії УПЦ поширило в ЗМІ інформацію, що на сьогодні жодний канонічний священнослужитель Харківської єпархії і жодна релігійна громада Харківської єпархії не приймали рішень і не виявляли бажання про перехід в будь-які інші релігійні структури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-