85% киян позитивно оцінюють роботу Центрів адмінпослуг - КМДА

85% киян позитивно оцінюють роботу Центрів адмінпослуг - КМДА

Укрінформ
Київська міська державна адміністрація системно та ефективно розвиває Центри отримання адміністративних послуг, роботу яких наразі позитивно оцінюють 85% киян.

Про це в інтерв'ю газеті «Факти» сказав перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Сьогодні ЦНАП - це якісні адміністративні послуги, економія особистого часу і максимально прозора процедура. Де отримати адмінпослугу? Зараз у Києві працюють: Центр надання адміністративних послуг, десять районних і три територіальних підрозділи. Прийом ведуть понад 300 адміністраторів. Столичні центри надають понад 150 видів послуг. Доступність, висока якість адміністративних послуг та розширення їх спектру - один із пріоритетних напрямків роботи Київської міської державної адміністрації», - наголосив Поворозник.

За його словами, системний та ефективний розвиток ЦНАП призвів до того, що за останні чотири роки кількість задоволених їх роботою киян зросла більше ніж у 5 разів.

«Ми ретельно моніторимо, наскільки містян влаштовує цей сервіс. Якщо на початку 2015 року рівень задоволеності ЦНАП становив лише 14%, то зараз цей показник сягає 85%. З чим це пов'язано? По-перше, кияни отримують адміністративні послуги в комфортних, обладнаних за сучасними стандартами приміщеннях, зі зручним графіком роботи (без обідньої перерви і з розширеними годинами прийому). По-друге, послуги надаються без зайвих платежів. По-третє - організована централізована доставка документів до суб'єктів надання адміністративних послуг», - перелічив перший заступник голови КМДА.

Читайте також: У Києві 11 січня змінять рух трамваї №8 та №29

Чиновник також наголосив, що найбільшою популярністю у киян користуються такі послуги, як реєстрація місця проживання, паспортні послуги, реєстрація права власності на нерухомість, реєстрація бізнесу та отримання дозволу на розміщення зовнішньої реклами.

«Одна з останніх новацій - вперше в Україні запроваджено реєстрацію транспортних засобів та видачу водійських посвідчень в ЦНАП. Тут можна здійснити первинну реєстрацію транспорту, замінити старе водійське посвідчення на нове, отримати нове водійське посвідчення у зв'язку з втратою (крадіжкою) або замінити документ у зв'язку зі зміною особистих даних власника. І знову ж таки про швидкість - вся процедура займає не більше 20 хвилин», - наголосив Поворозник.

Він також розповів, що КМДА планує і надалі підвищувати якість і розширювати перелік адмінпослуг, які надаються в столиці.

«Наша мета та основна перспектива - надання широкого спектру адміністративних послуг якісно, швидко, без зайвих платежів. Ми прагнемо до комплексного надання адмінпослуг, з огляду на життєву ситуацію. Погодьтеся, що це правильний підхід до надання адмінпослуг, який слід запроваджувати. На цьому й будемо фокусувати роботу», - підсумував Поворозник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-