У Жулянах літак наїхав на автомобіль наземного обслуговування

У Жулянах літак наїхав на автомобіль наземного обслуговування

Укрінформ
У київському аеропорту ім.Сікорського літак Як-40 авіакомпанії “Мотор Січ” наїхав на автомобіль наземного обслуговування.

Про це повідомляє прес-служба аеропорту Київ (Жуляни) у Facebook.

"5 грудня 2018 року літак Як-40 (бортовий номер UR-MSX) авіакомпанії "Мотор Січ", який мав вирушити з Києва до Одеси о 9:50 (рейс M9254) наїхав на автомобіль наземного обслуговування (наземне джерело електроживлення (генератор)), який стояв поряд з літаком та його обслуговував", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що загалом Як-40 розрахований на розміщення 32 пасажирів, на борту перебувало 19 пасажирів та 4 члени екіпажу. Внаслідок зіткнення ніхто не постраждав.

За попередніми даними, екіпаж літака розпочав рух без команди на початок руління, в той час як наземний персонал ще не закінчив усі операції й автомобіль перебував у зоні обслуговування. Внаслідок інциденту літак дістав ушкодження передньої кромки крила, а технічний автомобіль перекинувся на бік.

Читайте також: У Німеччині літак упав на натовп - троє загиблих

Прес-служба аеропорту повідомляє, що рейс до Одеси відкладено до 14:30. Пасажири рейсу наразі перебувають в залі очікування терміналу D для внутрішніх рейсів, їм запропоновано напої та бутерброди. Наразі вилетів літак із Запоріжжя, який доправить пасажирів до місця призначення.

Триває розслідування інциденту.

Фото з архіву

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-