Метро на Виноградар планують побудувати за три роки

Метро на Виноградар планують побудувати за три роки

Укрінформ
Будівництво метро на Виноградар планують завершити до 2021 року.

Це передбачено договором, який уклали Київський метрополітен та переможець тендеру на Prozorro ПАТ «Київметробуд» щодо продовження Сирецько-Печерської гілки, повідомляє прес-служба столичного метрополітену.

«Відповідно до документу, роботи триватимуть до 2021 року, а їх бюджет становить 5 млрд 993 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Кличко заявив про початок будівництва метро на Виноградар

У рамках першої черги робіт на ділянці у майже 4 кілометри передбачається спорудження двох станцій - «Мостицька» та «Проспект Правда» - і відгалуження у бік станції «Виноградар» для подальшого продовження лінії.

Під час реалізації проекту вперше у Києві планують використати технологію вертикальних тунелів. Станція «Мостицька» будуватиметься як станція глибокого закладення, а «Проспект Правди» та наступні - передбачено споруджувати відкритим способом як неглибокі.

Наразі триває оформлення всіх передбачених законодавством документів для початку робіт. При підготовці проекту Київрада уже підтримала виділення технічних земельних ділянок для облаштування необхідних будівельних майданчиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-