Бандою, що стріляла з гранатомета по Київміськбуду, керував росіянин - СБУ

Бандою, що стріляла з гранатомета по Київміськбуду, керував росіянин - СБУ

Укрінформ
СБУ і поліція під процесуальним керівництвом прокуратури затримали учасників організованого угруповання, причетних до низки розбійних нападів на комерційні структури та торгівлі зброєю.

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

«Оперативники спецслужби встановили, що група зловмисників отримувала «завдання» від замовників для залякування бізнес-конкурентів у Києві та області. Співробітники СБ України задокументували, що учасники угруповання протягом 2018 року здійснили постріли з гранатометів по об'єктах комерційної нерухомості, зокрема ПрАТ ХК «Київміськбуд», та підпал елітних авто бізнесменів», - йдеться у повідомленні.

У ході досудового слідства правоохоронці з'ясували, що лідером угруповання є громадянин РФ, та задокументували продаж ним клієнтам десяти гранатометів РПГ-26 і сім РПГ-22. Організатора нелегального бізнесу було затримано в Києві при передачі частини грошей за реалізацію військових засобів ураження.

Зазначається, що під час санкціонованих слідчих дій в організатора угруповання правоохоронці виявили гроші, отримані від продажу зброї, набоїв, глушників, майже десяти кілограмів марихуани та посвідчення співробітника поліції, видане на іншу особу.

У ході обшуків у інших учасників угруповання співробітники спецслужби вилучили схеми «підходу» до необхідних об'єктів, зброю та валюту.   

Читайте також: Нічний обстріл: Київміськбуд підозрює нечесних конкурентів

За оперативною інформацією, засоби ураження передавалися зловмисникам із району проведення ООС військовослужбовцем ЗСУ. Клієнти отримували «товар» через так звані «закладки», облаштовані у лісосмугах у Запорізькій області.

Шевченківським районним судом Києва розглянуто матеріали кримінального провадження, і організатору та  активним учасникам угруповання обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчі дії у межах розпочатого кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 та ст. 257 Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-