На Київщині тримали в рабстві 28 нелегалів із В'єтнаму

На Київщині тримали в рабстві 28 нелегалів із В'єтнаму

Фото, відео
Укрінформ
На Київщині завдяки повідомленням місцевих жителів було виявлено групу незаконних мігрантів, які втекли від рабовласника.

Інформація з цього приводу ретельно перевіряється працівниками поліції, встановлюються всі обставини, повідомляє прес-служба Нацполіції України.

Одного з учасників злочинної групи вже затримано в порядку ст. 208 КПК України. Іноземці, яких незаконно утримували, наразі перебувають у поліції. Їм надано усю необхідну медичну та юридичну допомогу.

В'єтнамські мігранти на Київщині

За словами заступника начальника Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми Ігоря Малахова, поліцейські встановили, що протягом деякого часу у двоповерховому будинку у смт Глеваха (Київська обл.) незаконно утримувалися 28 громадян Соціалістичної Республіки В’єтнам. Вони змогли самостійно втекти від рабовласника, вчинивши опір.

На місці події поліція затримала 38-річного мешканця Сумщини, якого обґрунтовано підозрюють у незаконному утриманні іноземців. Його затримано в порядку статті 208 КПК України. Крім того, поліцейські встановили його спільника. Наразі проводяться заходи, щодо його затримання.

«В даній ситуації ми також вбачаємо ознаки кримінального правопорушення передбаченого ст. 149 (торгівля людьми) Кримінального кодексу України, тобто трудової експлуатації. На даний час інформація ретельно перевіряється з метою встановлення дійсності таких фактів» - зазначив Ігор Малахов.

Він також додав, що поліція спільно з Державною міграційною службою встановлює яким чином громадяни В’єтнаму потрапили на територію України, оскільки документи на право перебування в Україні в них відсутні.

Читайте також: На Київщині директор агрофірми застрелив свого підлеглого

Раніше повідомлялося, що на території Київщини поліція виявила 28 громадян В'єтнаму, яких зловмисники утримували проти їх волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-