Гаряча вода для Києва: у Кличка назвали новий дедлайн

Гаряча вода для Києва: у Кличка назвали новий дедлайн

Укрінформ
Народний депутат, радник мера Києва Дмитро Білоцерковець сподівається, що керівник «Нафтогазу» Андрій Коболєв 10 жовтня погодиться підписати мирову угоду з КМДА щодо боргів “Київенерго” і кияни через тиждень-півтора після цього зможуть отримати гарячу воду.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Київ".

"10 жовтня має бути судовий розгляд. Після цього 10 жовтня може бути підписана мирова угода. І все залежатиме від того, чи поставить пан Коболєв свій підпис під мировою угодою, чи ні. Знаєте, що мене лякає: чому він (Коболєв) цього не зробив ще у квітні, щоб місто могло спокійно підготуватися до опалювального сезону? Нічого нового ми в цій мировій угоді «Нафтогазу» не запропонували. Але тоді пан Коболєв не хотів підписувати. Сподіваюся, зараз він підпише», - зазначив Білоцерковець.

Він зазначив, що "після підписання мирової угоди потрібно ще 5 днів, щоб угода вступила в дію, і після цього ще трохи потрібно часу на технічні питання (з налагодження подачі гарячої води і теплопостачання)», – повідомив Білоцерковець.

Читайте також: Гаряча вода у киян з’явиться після підписання мирової з Нафтогазом — Кличко

Як повідомлялося, Нафтогаз припинив поставки газу Києву через борги приватної компанії "Київенерго".

Нафтогаз вимагав, щоб цей борг повернуло комунальне підприємство "Київтеплоенерго", ставши правонаступником боргових зобов'язань КП "Київенерго". Місто ж наполягало на тому, що кияни не повинні сплачувати борги, що виникли у результаті господарської діяльності комерційної структури і які не мають джерела для погашення.

Заборгованість Київенерго перед НАК "Нафтогаз" становить приблизно 3,3 млрд грн, заборгованість споживачів перед Київенерго - приблизно 2,6 млрд грн. Водночас існує зобов'язання держави перед Київенерго - це різниця в тарифах в обсязі 729 млн грн. Саме цю суму (729,5 млн грн) Кабмін виділив на погашення заборгованості.

11 вересня Київрада ухвалила рішення про прийняття комунальним підприємством "Київтеплоенерго" боргів Київенерго перед Нафтогазом за умови, що Київенерго передасть КП джерела для погашення боргу.

20 вересня мер Києва Віталій Кличко висловив переконання, що проблема із забезпеченням гарячою водою киян буде вирішена до кінця вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-