Кличко закликав пам'ятати про трагедію Бабиного Яру щодня

Кличко закликав пам'ятати про трагедію Бабиного Яру щодня

Укрінформ
Київський міський голова Віталій Кличко закликав українців згадувати про жертв трагедії Бабиного Яру не лише напередодні трагічної дати, а пам’ятати кожного дня.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

«Віддаючи шану жертвам Голокосту, страшної світової трагедії, ми не повинні забувати про те, що Бабин Яр є місцем спільної пам’яті про людей різних національностей, чиє життя обірвалося тут. І про ці болючі і страшні сторінки історії треба згадувати не лише напередодні трагічної дати, а пам’ятати кожного дня. Не замовчувати, як це робилося в радянські часи. Не заговорювати і не відводити погляд», – підкреслив Кличко.

Він зазначив, що сьогодні український народ і все міжнародне співтовариство вшановують пам’ять жертв Бабиного Яру. Сімдесят сім років тому, у вересні 1941 року, в урочищі Бабин Яр сталася страшна трагедія. Понад 100 тисяч людей були вбиті і поховані у братській могилі. Більшість закатованих були євреї, які мешкали у Києві та його околицях. З того часу Бабин Яр став одним із символів Голокосту, жахливого злочину нацистів.

Читайте також: У Києві запустили двомовний аудіотур Бабиним Яром

Мер столиці також закликав згадати і подвиг Праведників Бабиного Яру.

«Це має бути увічнення пам’яті і тих, хто загинув, і тих, хто рятував людей від смерті – праведників, які ризикуючи своїм життям, рятували євреїв та військовополонених», – наголосив він.

Кличко вкотре підкреслив, що для нього є принциповим завданням побудувати Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» в Києві.

«Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» в Києві має бути такого ж рівня, як Яд Вашем в Єрусалимі та Меморіал Голокосту у Вашингтоні. І я, як мер Києва, докладу всіх зусиль, щоб реалізувати цей проект. Переконаний, що до цього процесу мають долучатися якомога більше людей», – зазначив Київський міський голова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-