Для нападника на суддю у справі екс-беркутівців вимагають арешту

Для нападника на суддю у справі екс-беркутівців вимагають арешту

Укрінформ
До Солом'янського райсуду Києва надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для нападника на суддю Сергія Дячука, який є головуючим у справі за обвинуваченням п'ятьох екс-беркутівців у вбивствах на Майдані.

Відповідна інформація оприлюднена на сторінці суду у Facebook.

"17 вересня 2018 року до Солом'янського районного суду м. Києва надійшло клопотання про обрання Кононенку В.М. запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Потерпілим в даному кримінальному провадженні є суддя Святошинського районного суду Києва Дячук С.І.", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що справу розглядатиме суддя Максим Вишняк. Про дату та час розгляду клопотання буде повідомлено додатково.

Читайте також: У Києві затримали нападника на суддю у справі про вбивства на Майдані

Як повідомлялося, 14 вересня на суддю Святошинського райсуду Києва Сергія Дячука було скоєно напад. Суддю госпіталізували до однієї з київських лікарень.

15 вересня стало відомо, що столична поліція затримала підозрюваного у нападі на суддю Дячука. Ним виявився охоронець парковки.

Встановлено, що суддя зробив йому зауваження за спалювання сміття, а той схопив металеву палицю та почав наносити йому удари по руках та голові. Свідки конфлікту викликали потерпілому "швидку", а зловмисник тим часом із місця події втік.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до семи років позбавлення волі.

Суддя Дячук є головуючим суддею у справі п'ятьох колишніх співробітників спецпідрозділу "Беркут", яких звинувачують у причетності до вбивства 48 активістів Євромайдану 20 лютого 2014 року. У справі фігурують 157 потерпілих та більше 500 свідків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-