"Напіввтеча" із Лук'янівського СІЗО: медики з'ясовують, що втікач шукав у трубах

Укрінформ
У Лук'янівському слідчому ізоляторі проходить медичне обстеження чоловік, який зник на території ізолятора, його наміри з'ясовуються. 

Про це сказав міністр юстиції України Павло Петренко журналістам у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Зараз проводяться відповідні профілактичні заходи в СІЗО на те, як реагувати на такого роду випадки», -  сказав Петренко.

Міністр наголосив, що втечі не було, і ув'язнений перебував на території ізолятору. 

«Він є наркозалежним. У нього такі загострення відбувалися і раніше. Він був знайдений у вентиляційній трубі на території ізолятору. Тобто це відбулося в той момент, коли його доставили з суду.  І в , умовно кажучи, «приймальнику», це така частина СІЗО, де перевіряють особу, шукають якісь заборонені речі, він скориставшись можливістю зміг пробратися до вентиляційної труби. Всі оперативні служби і Лук'янівського СІЗО, і адміністрації кримінально-виконавчої служби відпрацювали досить оперативно. Його знайшли», -  розповів Петренко, наголошуючи, що здоров'ю і життю чоловіка нічого не загрожує.

На уточнення, чи відомі наміри чоловіка, міністр зауважив, що зараз знайдений ув'язнений проходить медичне обстеження і його наміри з'ясовуються. 

Читайте також: Утікача із Лук'янівського СІЗО знайшли у підвалі ізолятора

«Бо втекти з цієї частини СІЗО практично не можливо, тобто скоріше це був певний фізичний стан, який призвів до того, що він почав ховатися на території СІЗО», -  зазначив Петренко.

Як повідомлялося раніше, у Київському (Лук'янівському) слідчому ізоляторі зник ув'язнений. Згодом стало відомо, що його знайшли у підвалі СІЗО серед будівельного сміття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-