На Київщині відбувся випуск спецпризначенців КОРД

На Київщині відбувся випуск спецпризначенців КОРД

Фото
Укрінформ
На території навчальної бази у Віті - Поштовій, що на Київщині, відбувся випуск спецпризначенців Корпусу Оперативно-Раптової Дії (КОРД).

Церемонія випуску відбулася за участі міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і голови Нацполіції Сергія Князєва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Шановні панове поліцейські, маю честь третій рік на цьому плаці видавати вам посвідчення після курсу спеціальної підготовки. Дякую Посольству США, дякую нашим друзям, з якими разом ми зробили цей проект. КОРД — це професійність і гідність”, - сказав Аваков.

Читайте також: Спецпідрозділ КОРД майже повністю сформований - Аваков

На Київщині відбувся випуск спецпризначенців КОРД/ Фото Володимира Тарасова

У церемонії випуску також взяла участь посол США в Україні Марі Йованович, яка привітала з прогресом у реформуванні правоохоронного сектору.

"Я також рада презентувати нашим партнерам ці 11 автомобілів, придбані для спецпідрозділів КОРД для забезпечення ефективного реагування під час ваших операцій", - додала Йованович.

У свою чергу заступник глави Нацполіції Олексій Руденко поінформував, що цьому проекту три роки.

"З 7 тисяч кандидатів відібрано на сьогоднішній день і працює у спецпідрозділі КОРД трохи більше 500 осіб, щоб ви розуміли, який відсоток відбору”, - наголосив він.

КОРД (Корпус Оперативно-Раптової Дії) - спеціальний підрозділ для оперативного реагування Національної поліції України, який був створений у 2015 році. Спецпідрозділ створено за аналогією американського спецпідрозділу SWAT.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-