"Торнадівці" у Лук'янівському СІЗО готували масові заворушення - Генпрокуратура

Укрінформ
Військова прокуратура здійснює процесуальне керівництво у провадженні за фактом вчинення злочинів ув’язненими Київського слідчого ізолятора.

Про це повідомляє відділ зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

"Встановлено, що ув’язнені державної установи "Київський слідчий ізолятор" (Лук’янівського СІЗО - ред.), використовуючи засоби мобільного зв’язку, діючи за попередньою змовою групою осіб, з погрозою вбивства, чинять тиск на іноземного громадянина, вимагаючи від нього передачі їм майна та/чи права на майно, а також готують організацію масових заворушень та закликають до їх вчинення ув’язнених цієї установи", - ідеться в повідомленні. 

Як зазначається, під час обшуку, який проводився у рамках даного кримінального провадження, в зазначеному місці попереднього ув’язнення  виявлено та вилучено комп’ютерну техніку, а також заборонені предмети, в тому числі зброю - від саморобних вибухових пакетів до холодної зброї.

Під час проведення обшуку зі сторони ув’язнених і фігурантів кримінального провадження чинився опір працівникам Державної кримінально-виконавчої служби, військової прокуратури та Служби безпеки України. Зокрема, ув’язнені погрожували фізичною розправою та вбивством, облили працівників правоохоронних органів бензином та намагалися підпалити, а також кидали саморобні вибухові пристрої, начинені металевими предметами, внаслідок чого останнім заподіяно тілесні ушкодження.

Читайте також: Бунт у Лук'янівському СІЗО: у "торнадівців" вилучили холодну зброю та вибухівку

Відомості вносяться до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення злочину, передбаченого ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) КК України.

Як раніше повідомлялося, 9 серпня засуджені екс-бійці спецроти «Торнадо» влаштували бунт у Лук'янівському СІЗО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-