Нафтогаз вітає рішення влади Києва піти на мирову

Нафтогаз вітає рішення влади Києва піти на мирову

Укрінформ
Київська влада розпочала переговори з "Нафтогазом" щодо передачі боргів "Київенерго" комунальному підприємству "Київтеплоенерго" та укладання договору на постачання газу.

Про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України".

"Нафтогаз вітає рішення Київської міської державної адміністрації (КМДА) розпочати переговори про мирову угоду, засновану на тих самих умовах, які компанія пропонувала ще на початку літа. Зокрема, мова йде про прийняття КП "Київтеплоенерго" заборгованості ПАТ "Київенерго" перед Нафтогазом", - йдеться у повідомленні.

У НАК зазначили, що укладання мирової угоди дозволить поновити забезпечення роботи київських об’єктів теплогенерації.

Нафтогаз також підкреслив, що ціна газу, придбаного КМДА на вільному ринку для вирішення оперативних проблем із забезпеченням роботи ТЕЦ, є вищою не тільки вартості газу для населення, затвердженої урядом, а й комерційної вартості газу, яку Нафтогаз пропонує промисловим підприємствам.

"Згідно заяви першого заступника голови Київської міської державної адміністрації Петра Пантелеєва, газ для Києва був закуплений у компанії "Укрнафтобуріння" по 10200 грн за тис куб. м з ПДВ. Натомість вартість газу для виробників тепла для населення, який Нафтогаз продає за пільговою ціною на умовах, встановлених урядом, становить 5930 грн за тис. куб. м з ПДВ, а для комерційних споживачів за умови передоплати – 10130 грн за тис. куб. м з ПДВ", - прокоментували у НАК.

Таким чином, як заявили в Нафтогазі, укладання мирової угоди та якнайскоріше врегулювання ситуації дозволить підприємству отримувати газ за пільговою ціною.

"Нафтогаз ще раз підтверджує свою готовність розпочати негайно і в повному обсязі постачання газу новоствореному КП "Київтеплоенерго" одразу після підписання договору з КМДА на умовах, визначених законодавством. Компанія наголошує на тому, що перетворення киян на заручників політичних амбіцій є неприпустимим", - додали у компанії.

Читайте також: Коболєв заявляє, що Київ переплатив за газ приватним компаніям

Як повідомлялося, Нафтогаз припинив поставки газу Києву через борги приватної компанії "Київенерго". Цей борг становить майже 5 мільярдів гривень, із них 1,2 мільярда гривень - борги по пені і штрафам, 3,8 млрд - борги населення і юридичних осіб.

Нафтогаз вимагає, щоб цей борг повернуло комунальне підприємство "Київтеплоенерго", ставши правонаступником боргових зобов'язань комерційного підприємства "Київенерго". Місто ж наполягає на тому, що кияни не повинні сплачувати, зокрема, борги по штрафах і пені, що виникли у результаті господарської діяльності комерційної структури і які не мають джерела для погашення.

1 серпня стало відомо, що КМДА придбала газ у приватної компанії, щоб забезпечити роботу ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6. За повідомленням київської влади, газ був придбаний дешевше, ніж пропонує НАК комерційним споживачам. Договір із приватною компанією був укладений на місяць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-