Суд зобов'язав Коболєва увімкнути гарячу воду киянам – Білоцерківець

Суд зобов'язав Коболєва увімкнути гарячу воду киянам – Білоцерківець

Укрінформ
НАК «Нафтогаз України» за рішенням суду повинен повернути гарячу воду в київські будинки.

Про це заявив народний депутат і радник мера Києва Дмитро Білоцерківець на своїй сторінці в Facebook.

«Протистояння киян і Коболєва (голова правління НАК «Нафтогаз» Андрій Коболєв – ред.) триває. Цікаво, що тепер відповість пан Коболєв і «Нафтогаз»? Просто так тримали в заручниках «Київтеплоенерго» і киянам відімкнули гарячу воду? Просто так, щоб нашкодити зривають підготовку до опалювального сезону в столиці, відмовившись укласти договір на постачання газу з комунальним «Київтеплоенерго», користуючись своїм монопольним становищем щодо знижки на газ для населення?», – поставив питання парламентарій.

За його словами, суд підтримав позицію Київської адміністрації в цій справі.

Читайте також: Борги Київенерго: Нафтогаз чекає рішення суду до кінця місяця

«Господарський суд постановив, що київська громада не може бути правонаступником щодо боргу приватної компанії. Саме це вимагав Коболєв, відмовившись підписувати договір на постачання газу для столиці. Київ вимагає від Коболєва ввімкнути «вентиль» і відмовитися від елементу залякування і шантажу», – підкреслив Білоцерківець.

Як повідомлялося, НАК «Нафтогаз України» відмовився підписувати договори на поставку газу з комунальним підприємством «Київтеплоенерго», вимагаючи сплатити борг приватної компанії «Київенерго». Керівництво «Нафтогазу» назвало «Київтеплоенерго» правонаступником «Київенерго». Київська адміністрація з цим не погодилася і звернулася до суду.

Господарський суд Києва 19 липня відмовив «Нафтогазу» у тому, щоб визнати борги компанії «Київенерго» боргами комунального підприємства «Київтеплоенерго».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-