Кіоски з пресою не працюють –

Кіоски з пресою не працюють – "Союздрук" протестує під Київрадою

Фото
Укрінформ
У Києві у четвер не працюють кіоски продажу преси, працівники "Союздруку" протестують під Київрадою проти їх демонтажу.

Як заявила на прес-конференції директор ТДВ "Агентство Союздрук" Ганна Кулаковська, у липні цього року, за рішенням КМДА, уже знесено два кіоски цієї мережі і ще 10 планується демонтувати найближчим часом. Працівники "Союздруку" вважають такі рішення КМДА абсолютно незаконним, а тому мають намір звернутися з позовом до суду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Союздрук" протестує під Київрадою / Фото: Сірик Анатолій. Укрінформ

"Навколо підприємства нині склалася складна ситуація, яка пов'язана з незаконним демонтажем КП "Київблагоутрій" кіосків з розповсюдження преси.  Уже два кіоски нашої мережі демонтовано, ще 10 на черзі. Ми зібрали усі необхідні документи, які свідчать про незаконність рішення КМДА і будемо звертатися до Окружного адмінсуду з позовами до Департаменту містобудування і архітектури та Департаменту міського благоустрою КМДА", - сказала Кулаковська.

За її словами, вся дозвільна документація на діяльність кіосків з розповсюдження преси отримана у встановленому законом порядку, однак КМДА у 10 вказаних кіосках анулювала договори і це загрожує їх демонтажу. Причиною стало начебто порушення цими кіосками їх функціонального призначення.

"Так, на наших вітринах має бути не менше 75% преси. 92-93% нашої продукції - це суто періодика, решта - дрібна галантерея, канцелярія, яка має хоч і маленький, але попит. Фахівці Департаменту міського благоустрою КМДА постійно нас моніторили і раніше не було жодних зауважень", - зазначила Кулаковська.  

Читайте також: Каміння й палаючі шини: у Дніпрі напали на комунальників, які зносили МАФи

Вона вважає, що насправді причина демонтажу кіосків преси пов'язана з "бізнесовими інтересами окремих столичних чиновників".  

Під мерією зібралося кілька сотень людей. Вони тримають плакати з написами "Європейській столиці - вільний доступ до ЗМІ", "Чиновник! Наносячи удар по пресі, в чиїх ти дієш інтересах?", "Руки геть від вільного доступу до інформації" та прапори з логотипом "Союздруку".

"Союздрук" має близько 320 кіосків із продажу друкованих видань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-