Київрада відмовилася скасовувати підвищення вартості проїзду в транспорті

Київрада відмовилася скасовувати підвищення вартості проїзду в транспорті

Укрінформ
Київміськрада відмовилася вводити заборону на підвищення вартості проїзду в транспорті до запровадження автоматизованого обліку оплати проїзду та проведення аудиту столичної підземки й “Київпастрансу”.

За відповідне рішення проголосували тільки 24 депутатів міськради при мінімально необхідному 61, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначив автор проекту рішення, депутат Київради з фракції “Свобода” Юрій Сиротюк, документом передбачалася заборонити підвищення тарифів на перевезення пасажирів на міських маршрутах загального користування у Києві до впровадження автоматизовної системи обліку оплати проїзду та проведення повного незалежного публічного аудиту комунальних підприємств “Київський метрополітен” та “Київпастранс”.

Крім того, за його словами, планувалося скасувати розпорядження від 5 липня, яким було підвищено вартість проїзду в комунальному транспорті.

Проект рішення про заборону на збільшення вартості проїзду було винесено на розгляд Київради минулого четверга, 12 липня, проте тоді голосування щодо нього не відбулося.

Читайте також: Здорожчання проїзду: нові тарифи. Інфографіка

Як повідомлялося, із 14 липня у Києві відбулося підвищення тарифів на проїзд пасажирів у пасажирському комунальному транспорті. Зокрема, вартість разової поїздки у метро та наземному громадському транспорті становить 6,50 грн - за умови користування проїзним квитком або безконтактною карткою, та 8 грн - за разову поїздку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-