У КМДА заявляють, що Нафтогаз відмовляється підписувати угоду з Київтеплоенерго

У КМДА заявляють, що Нафтогаз відмовляється підписувати угоду з Київтеплоенерго

Укрінформ
Київська влада просить Нафтогаз до 1 червня укласти угоду з Київтеплоенерго на постачання природного газу на об'єкти теплогенерації столиці. 

Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляє прес-служба столичної влади.

«Завершення угоди міста та «Київенерго» відбувається у дуже складних умовах: ми зараз готуємо місто до зими, запускаємо в роботу котельні, ліквідовуємо пошкодження теплових мереж. Однак ми отримали повідомлення від НАК «Нафтогаз України» про відмову укласти угоди із КП «Київтеплоенерго» на постачання природного газу для забезпечення міста теплом та гарячою водою. Обсяг першої частини боргу - близько 3 млрд грн. Ми звертаємося до «Нафтогазу» із проханням до 1 червня укласти договір на постачання природного газу на об'єкти теплогенерації, а паралельно на національному рівні вирішувати спірне питання заборгованості», - сказав Пантелеєв. 

Відповідне рішення «Про питання заборгованості перед ПАТ «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» було погоджене на засіданні комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку та готується до розгляду Київрадою.

Читайте також: Київенерго Ахметова хоче "переписати" на столицю свої борги і штрафи - депутати

Він нагадав, що у столиці триває безпрецедентний процес повернення теплоенергетичного комплексу з управління комерційної структури ПАТ «Київенерго» в управління міста, зокрема комунального підприємства «Київтеплоенерго».

Пантелеєв подякував киянам, які регулярно сплачують за спожиті послуги і підтримують платіжну дисципліну на належному рівні.

«Це сприяє вирішенню питання заборгованості, адже кошти, отримані за послуги гарячого водопостачання та опалення, транзитом одразу ідуть на рахунки «Нафтогазу», - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-