Стала відома ціна білета на потяг Київ-Бориспіль

Стала відома ціна білета на потяг Київ-Бориспіль

Укрінформ
На першому етапі запуску швидкісного сполучення Київ - аеропорт "Бориспіль" поїзди курсуватимуть в час пік кожні 30 хвилин, вартість квитків становитиме приблизно 80 гривень.

Про це розповів у вівторок в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов під час інспектування ходу будівництва інфраструктури залізничного сполучення  Київ- "Бориспіль", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми плануємо на першому тестовому етапі, що в години пік поїзди курсуватимуть з проміжками 30 хвилин, це вранці і ввечері, а в менш завантажений період - орієнтовно з проміжком в годину. Що стосується вартості квитків, то на момент вартості сполучення, ми плануємо встановити її на рівні до 80 гривень", - сказав Кравцов.  

За його словами, визначаючи вартість проїзду, Укрзалізниця зважала на конкуренцію з автобусним транспортом. Однак в подальшому, зауважив він, в залежності від попиту пасажирів, ця вартість квитків може коригуватися.  

Читайте також: Залізницю до "Борисполя" обіцяють прокласти до 1 грудня

Керівник Укрзалізниці повідомив, що на цьому проекті компанія планує застосувати безконтактний спосіб оплати проїзду за аналогом з метрополітеном, при чому як у касах в аеропорту і на залізничному вокзалі, так і всередині самих потягів. Я впевнений, що із запуском сполучення Київ- "Бориспіль" ми зможемо обкатати технологію безконтактної оплати проїзду і потім запропонувати її як на потягах далекого сполучення, так і на приміських електричках",  - зауважив він.

За словами Кравцова, наразі Укрзалізниця повністю дотримується строків реалізації проекту швидкісного сполучення Київ - "Бориспіль", який планує завершити до 1 грудня 2018 року, і навіть іде з невеликим випередженням. Щодня на будівництві працює близько 200 працівників у три зміни. Проект повністю реалізується ресурсами Укрзалізниці. 

За словами Кравцова, наразі орієнтовна назва потяга Київ - "Бориспіль"  - Аероекспрес, однак точну назву планують визначити трохи пізніше.

Як повідомляв Укрінформ, загальна вартість проекту становить 583,3 млн грн.  За попередніми даними Укрзалізниці, обсяги перевезень уже у 2019 році на цьому маршруті мають становити 3,8 млн пасажирів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-