Обстріл

Обстріл "Київміськбуду" кваліфікували як хуліганство

Укрінформ
Першочергові слідчі дії на місці обстрілу офісу "Київміськбуду" у Печерському районі Києва  вже проведено, поліція кваліфікувала подію як хуліганство.

Про це повідомила речник Головного управління Нацполіції у м. Києві Оксана Блищик в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Із місця події вилучили металеві рештки вибухового пристрою, щоб відправити їх на експертизу. Перші висновки вибухотехніків за слідами вибуху, за тими матеріалами, які ми зібрали на місці події, - що стріляли все-таки з гранатомета. Всі першочергові слідчі дії на цей момент проведені. Є камери відеонагляду, які могли зафіксувати як зловмисників, так і момент пострілу", - сказала вона.

Блищик підкреслила, що записи з камер відеонагляду будуть долучені до матеріалів кримінального провадження у встановленому законодавстві порядку.

"Правоохоронці уже переглянули записи відеореєстратора автомобіля, який стояв неподалік – там якраз момент влучення снаряду в будівлю зафіксований", - додала речниця ГУ НП.

За її словами, поліція розпочала кримінальне провадження за ч.4 ст. 296 Кримінального кодексу України ("Хуліганство"). 

Читайте також: Будівлю «Київміськбуду» обстріляли з гранатомета

"У результаті розслідування і затримання людей, які скоїли це правопорушення, може, буде інша правова кваліфікація цієї події, якщо будуть встановлені інші мотиви", - наголосила вона, додавши, що на цей час підозрюваних і затриманих нема.

Як повідомлялося, сьогодні близько 2 години ночі у Печерському районі Києва невідомий вистрелив із гранатомета у будівлю, у якій розміщений ресторан "Хмелі-Сунелі" та відділ продажу "Київміськбуду". Неподалік від місця події правоохоронці знайшли відстріляний тубус від гранатомета зі знищеними номерами.

Фото: Громадське телебачення

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-