Підготовка до Віденського балу: здійснення мрій і смартфони замість букетів

Підготовка до Віденського балу: здійснення мрій і смартфони замість букетів

Укрінформ
У Колонній залі КМДА пройшла перша відкрита репетиція дебютантів благодійного Віденського балу, який відбудеться 21 квітня.

На паркет вийшло 35 пар під керівництвом хореографів Олени Балджи та Андрія Дикого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Майбутні дебютанти продемонстрували глядачам результати майже місяця тренувань: виконали "танець-знайомство" падеграс, полонез, яким традиційно відкриваються Віденські бали в усьому світі, та віденську кадриль. Багато хто з дівчат тримав у руках смартфони. Виглядало це так, наче вони збираються робити селфі під час танцю. Та експерт з бального етикету Іван Павлов пояснив, що телефони наразі виконують іншу роль.

- На балу кожна дівчина триматиме в руці маленький персональний букет. Тож зараз вони тренуються - телефони чи пляшки з водою заміняють їм бальний аксесуар, - зазначив експерт.

Як і на минулорічному балу, серед дебютантів багато відомих особистостей. Цього разу на паркет вийдуть кіноактор, спортсмен-екстремал Богдан Юсипчук, актор Молодого театру Андрій Мордовець, актор та режисер Сергій Шляхтюк, співак Вадим Олійник, теле- та радіоведуча Марія Виноградова, учасники програми "Х-Фактор" Олександр Барлебен та Даніїл Клягін, телеведучий Богдан Трибой, телеведуча та супермодель Іванна Онуфрійчук та інші. Крім того, дебютантами стали ветерани АТО Дана Виноградова, Андрій Івченко, Євген Небибко, герої проекту "Переможці" Дмитро та Лілія Блохіни, Валентина та Костянтин Фішери.

Для родини Фішерів участь у балу - здійснення сокровенного бажання.

- Шість років тому, коли ми тільки познайомилися, якось по телевізору побачили Віденський бал. І з того часу це стало нашою мрією - опинитися на такому заході. І от тепер вона справджується. Зараз - у Києві, а пізніше, може, і до Відня потрапимо, - розповідає Валентина.

Зізнаються, що не завжди легко вирватися на репетицію, адже мають двох синів, молодшому з яких лише рік і два місяці. Але сидіти з малечею допомагає вся рідня, та і на роботі рішення взяти участь в балу підтримують. І хоч раніше танцями не займалися, зараз тренуються із задоволенням. Костянтин, який втратив ногу на війні, вважає, що такі навантаження навіть корисні: весь час перебуваючи в русі, почуваєшся комфортніше. Йому подобається жвава кадриль, а Валентині більше до душі урочистий полонез.

- Хотіли б сказати усім: якщо у вас є мрія, ідіть тільки вперед, і зможете досягти неймовірних висот, - каже ветеран.

Співак Вадим Олійник вважає, що участь у Віденському балу дозволяє відчути себе справжнім джентльменом, або й лицарем.

- Відчуваєш, наче потрапив до іншої епохи. Шляхетні кавалери, прекрасні дами - мені це все з дитинства подобалося, - пояснює він.

А крім того, це і гарна нагода ближче познайомитися з цікавими людьми. Наприклад, свою партнерку Марію Виноградову Вадим запросив приєднатися до ньго на балу, коли брав участь у її ранковому шоу. Вона вирішила, що їхня пара гарно виглядатиме на паркеті, - і погодилася. Тим більше що здавна захоплюється танцями.

Як повідомляв Укрінформ, 21 квітня у Колонній залі КМДА відбудеться класичний благодійний Віденський бал, а 22-го - аналогічний захід для дітей 5-15 років. Дебютанти - головні учасники балу, які відкривають дійство та створюють його неповторну атмосферу.

Цьогорічний благодійний бал проходитиме напередодні фіналу Ліги чемпіонів у Києві і буде присвячений спортивним досягненням українців, зокрема паралімпійцям, які надихають своїм прикладом.

Вишукану атмосферу заходу створюватиме неодноразовий музичний організатор багатьох віденських балів, симфонічний оркестр «Київ-Класик» під керівництвом Народного артиста України, Посла української культури, Артиста ЮНЕСКО в ім'я миру Германа Макаренка.

Крім того, організатори заходу проведуть більш демократичний Київський бал - 1-3 червня він збере всіх бажаючих на Контрактовій площі.

Ольга Опанасенко.

Фото Юлії Овсяннікової

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-