Київенерго має передати столиці 89 тисяч об'єктів

Київенерго має передати столиці 89 тисяч об'єктів

Укрінформ
Влада Києва завершила інвентаризацію майна, що перебуває у володінні та користуванні "Київенерго".

Про це під час засідання Київради повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, передає кореспондент Укрінформу. 

"Необхідно було створити комісію з інвентаризації майна комунальної власності, що перебуває у володінні та користуванні "Київенерго", ми це зробили. На сьогодні інвентаризацію майна завершено. Кількість інвентарних об'єктів, що підлягає передачі, становить 89 тисяч", - сказав Пантелеєв. 

За його словами, завершення угоди з "Київенерго" та підготовка до наступного опалювального є важливішим питанням. "Ми в цьому році плануємо і робимо все, щоб завершити угоду з ПАТ "Київенерго", і це рішення обох сторін", - сказав посадовець. 

Він наголосив, що комунальне підприємство "Київтеплоенерго" - поки що єдина перевірена альтернатива "Київенерго", що вже має певний досвід та зобов’язана впоратися з підготовкою до опалювального сезону і його проведення. "Воно зобов’язане взяти на себе функції "Київенерго", однак, як і будь-якому підприємству, зважаючи на стан теплогосподарства, потрібна підтримка міста", - сказав Пантелеєв. 

Читайте також: У Києві почастішали крадіжки лічильників тепла та люків

Як повідомляв Укрінформ, київська міська влада затвердила склад комісії для інвентаризації об'єктів ПАТ "Київенерго" у зв'язку з припиненням у квітні наступного року договору з ним і поверненням всього майнового і технологічного комплексу у комунальну власність. 

Київрада у червні ухвалила рішення про припинення договору з ПАТ "Київенерго", який діяв понад 16 років. 

Фактично угода з ПАТ "Київенерго" закінчилася 31 грудня 2017 року. Проте, аби уникнути позаштатних ситуацій під час опалювального сезону і забезпечити належне постачання теплової енергії киянам, проект рішення Київради передбачає продовження угоди на 4 місяці - до 26 квітня 2018 року включно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-