Київенерго заявляє, що борг за тепло перевалив за 5 мільярдів

Київенерго заявляє, що борг за тепло перевалив за 5 мільярдів

Укрінформ
Заборгованість столичних споживачів теплової енергії перед ПАТ "Київенерго" на 1 лютого 2018 року збільшилась на 466 млн грн - до 5,18 млрд грн.

Про це Укрінформу повідомили в ПАТ "Київенерго".

"Найбільшу заборгованість за тепло, опалення та гарячу воду перед Київенерго мають населення і ЖЕО столиці – 2,8 млрд грн (2 млрд грн за опалення, 800 млн грн за гарячу воду) та 800 млн грн відповідно. Зросли й борги державного бюджету за опалення та гарячу воду. На 1 лютого борг з компенсації пільг та субсидій за теплоенергію досяг 946 млн грн. Заборгованість організацій, які фінансуються з держбюджету, склала 131,7 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Найбільш критична ситуація з розрахунками населення та ЖЕО за опалення і гарячу воду в Шевченківському (500 млн грн) та Деснянському (415 млн грн) районах.

Зазначається, що протягом cічня 2018 року Київенерго подало до суду 209 позовів про стягнення заборгованості за надані послуги з клієнтів на загальну суму 8,6 млн грн (з фізичних осіб – 2,9 млн грн, юридичних – 5,7 млн грн) без урахування інфляції та 3% річної пені.

Читайте також: Борг підприємств перед Нафтогазом за тиждень зменшився на 4,4% - до 33,8 мільярда

"Якщо клієнт не реагує на попередження про заборгованість протягом 3 місяців, його справа передається до суду. Після отримання рішення суду компанія звертається до виконавчої служби із заявою про його примусове виконання. Боржник також вноситься до Єдиного реєстру боржників, що ускладнює в подальшому оформлення угоди про продаж майна. Також виконавчою службою можуть застосовуватися інші обмеження – наприклад, заборона виїзду за кордон тощо", - пояснили в Київенерго.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-