Після Київенерго: персоналу запропонують роботу в іншому підприємстві

Після Київенерго: персоналу запропонують роботу в іншому підприємстві

Укрінформ
Лінійний персонал ПАТ «Київенерго» – інженери, слюсарі, диспетчери та інші – після завершення угоди підприємства з містом на управління тепловими активами київської громади матимуть можливість перейти на роботу до комунального підприємства «Київтеплоенерго». 

Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляє прес-служба міської влади.

"Місто не залишить їх без роботи та запропонує робітникам не гірші умови праці", - сказав Пантелеєв. 

За його словами, комунальне підприємство «Київтеплоенерго» наразі повноцінно здійснює функцію транспортування тепла у Дніпровському та Дарницькому районах.

Як пояснив Пантелеєв, із минулого року 10% мереж перейшли у міське управління, які столична влада успішно підготувала до опалювального сезону. Наразі вони мають досить низький показник аварійності. За неповний рік роботи «Київтеплоенерго» отримало колосальний досвід, зокрема, перевело в комунальне підприємство усіх робітників і створило для них гідні умови праці. Те ж саме пропонується і всьому робочому колективу «Київенерго» – інженерам, працівникам протиаварійних служб та іншим. Влада міста не залишить їх поза увагою – вони працюватимуть, але вже в рамках комунального підприємства.

Заступник голови КМДА зауважив, що місто повертає собі майно, яке було передано ще 17 років назад в управління.

Щоб створити замкнутий цикл виробництва послуг, розповів Пантелеєв, цього обладнання недостатньо. Тому на першому етапі роботи міська влада повинна підтримати «Київтеплоенерго»: надати дотації, щоб стабілізувати діяльність і мати можливість стартувати. Перші кошти підприємство фактично отримує лише через два місяці після початку. За цей час треба платити зарплатню і оплачувати газ, електроенергію та інші витрати.

Читайте також: Ціна тепла: у Київенерго сказали, скільки заплатять у січні в будинках без лічильників

Заступник голови КМДА звернув увагу на принципову різницю приватного та муніципального управління тепловим господарством. Пантелеєв зауважив, що відповідь дуже проста: у комерційної компанії основна мета – отримання прибутку. У муніципалітету – зовсім інша: збереження та модернізація того, що належить громаді, а також покращення якості послуг, що надаються людям. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-