У Києві кілька десятків осіб вийшли проти «Національних дружин»

У Києві кілька десятків осіб вийшли проти «Національних дружин»

Укрінформ
У Києві на Поштовій площі відбулася акція "Обійдемось без дружинників".

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, кілька десятків активістів виступили проти легітимізації парамілітарних рухів в Україні - так званих національних дружин.

Люди тримали гасла: "Не хочемо ніяких нацдружин!", "Проти нацизму та мілітаризму", "Там, де ходять строєм, свободи не буде" та били в барабани.

Акцію організували художник Володимир Кузнєцов, архітектор Марія Полтораченко та активістка Клавдія Куницька.

Як повідомляв Укрінформ, 28 січня у Києві учасники організації "Національні дружини" склали присягу "на вірність і служіння українському народу". Понад 600 учасників організації провели ходу центром міста, що викликало обурення в соцмережах.

Читайте також: Національні дружини: допомога правоохоронцям чи нова загроза правопорядку?

У партії "Національний корпус", яка організувала церемонію присяги, метою діяльності громадської організації (ГО) "Національні дружини" назвали забезпечення порядку в українських містах.

Командир ГО "Національні дружини" Ігор Михайленко заявив, що очолювана ним організація існує за рахунок альтруїзму, і спростував фінансування структури бізнесом.

Генеральний прокурор Юрій Луценко наголосив, що так звані національні дружини мають право охороняти правопорядок на вулицях лише разом із правоохоронцями.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що вважатиме незаконною діяльність громадських організацій у разі застосування ними сили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-