Справу про фальшивий диплом екс-заступника Кличка закрили

Справу про фальшивий диплом екс-заступника Кличка закрили

Укрінформ
Шевченківський районний суд Києва звільнив від кримінальної відповідальності колишнього заступника міського голови Києва Віталія Кличка Володимира Бондаренка, який користувався підробленим дипломом про вищу освіту.

Відповідне рішення суд виніс 28 грудня 2017 року. 

"Клопотання прокурора про звільнення від кримінальної відповідальності... у зв'язку із закінченням строків давності – задовольнити. Кримінальне провадження №12017100000000483 від 14 квітня 2017 року – закрити", - йдеться в ухвалі суду.

Так, у матеріалі суду зазначається, що Бондаренко, з метою підробки диплому бакалавра для подальшого використання, "умисно надав засоби для вчинення кримінального правопорушення невстановленій слідством особі, у вигляді повідомлення своїх особистих анкетних даних, які в подальшому були використані для підроблення диплому бакалавра... нібито виданого Львівським національним університетом імені Івана Франка, 30 червня 2009 року, на ім'я Бондаренка".

Зокрема, зазначається, що Бондаренко "умисними діями сприяв підробці офіційного документа", тобто вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 5 ст. 27 (пособництво у вчиненні злочину), ч. 1 ст. 358 (підроблення документів) Кримінального кодексу  України.

Читайте також: Прикордонники за рік виявили 460 підроблених документів

Як повідомляв Укрінформ, прокуратура Києва повідомила керівнику апарату Київської міської державної адміністрації  Володимиру Бондаренку про підозру за підроблення диплома про вищу освіту.

Після цього, мер Києва Віталій Кличко звільнив Бондаренка з посади. Мер повідомив, що Бондаренко був призначений керівником апарату КМДА у порядку переведення з секретаріату Київради. У секретаріаті Київської міської ради він працював на посаді керуючого справами. А у секретаріат Бондаренко був призначений переведенням з Апарату Верховної Ради України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-