Експерти підозрюють підпал авто

Експерти підозрюють підпал авто "громадського контролера" у справі Ноздровської

Фото
Укрінформ
За фактом підпалу авто Михайла Ковальчука, керівника ініціативної групи з громадського контролю за розслідуванням убивства Ірини Ноздровської, відкрито кримінальне провадження.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

 "Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Правоохоронці проводять заходи, спрямовані на встановлення осіб, які причетні до вчинення цього правопорушення. Їм загрожує до десяти років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

У поліції розповіли, що займання позашляховика "Мерседес" сталось на стоянці, забезпереченій охороною, на вулиці Кадетський Гай у Солом’янському районі. У результаті автівка повністю згоріла, а також зазнала пошкоджень машина, що стояла поруч.

На лінію «102» надійшло повідомлення про займання. На місце прибули пожежники та слідчо-оперативна група територіального управління поліції.

Після того як полум’я було локалізовано, правоохоронці оглянули місце події, опитали власників транспорту та очевидців. Криміналісти вилучили на місці події ганчірки зі слідами речовини темного кольору, пластикову пляшку із рідиною та змиви речовини з автомобіля. Усі предмети відправили на експертизу.

Зараз правоохоронці вилучають відеозаписи камер спостереження. За попереднім висновком пожежників, автівка зайнялася через занесення стороннього джерела запалювання.

Читайте також: У Києві спалили авто "громадського контролера" справи Ноздровської

Як повідомляв Укрінформ, у Києві вночі троє невідомих спалили автомобіль Михайла Ковальчук.

Громадський діяч вважає, що за підпалом стоять люди, котрі лобіюють забудову на вулиці Мічуріна, 44. За його словами, напередодні він отримував погрози.

Конфлікт навколо будівництва житлового будинку поблизу Ботанічного саду в Печерському районі Києва по вулиці Мічуріна 44 триває вже не один рік. Активісти стверджують, що будівництво проводиться без отримання дозвільних документів.

11 січня на місце будівництва прибули Київський міський голова Віталій Кличко та начальник Головного управління Національної поліції у м. Києві Андрій Крищенко. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-