У

У "Борисполі" можуть знести два термінали

Укрінформ
Термінали B і F в аеропорту "Бориспіль" в майбутньому планується знести для розширення діючого терміналу D в рамках хабової моделі розвитку аеропорту.

Про це заявив комерційний директор аеропорту "Бориспіль" Георгій Зубко у своєму блозі на сайті Центру транспортних стратегій.

"Якщо говорити про намічений шлях розвитку аеропорту Бориспіль у найближчі роки, то подібної масштабної перебудови інфраструктурного об'єкта в Україні поки ще не було. Старі термінали B і F будуть знесені, оскільки застарілі конструкції і неправильне планування цих комплексів не можна модернізувати. Замість них будуть побудовані п'ять нових терміналів, великий операційний центр, готель, паркінги, спеціальні галереї для проходу транзитних пасажирів", - написав Зубко у своїй колонці.

За його словами, галерея терміналу D поступово розширюватиметься у бік терміналу В, що дозволить збільшити кількість гейтів.

Читайте також: У "Борисполі" затримали злочинців, яких шукала Німеччина, Словаччина та ОАЕ

"На найближчі п'ять років будівельний кошторис проекту становить не менш ніж 10 млрд грн. В першу чергу, від термінала D у бік терміналу B буде добудована галерея, яка дозволить збільшити кількість гейтів на 6 одиниць, розширено зону обробки та сортування багажу, розширено перон перед терміналом D, а максимальний пасажиропотік зросте до 15 млн пасажирів за рік", - написав комерційний директор аеропорту Бориспіль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-