Київенерго нагадує: від сплати “комуналки” залежить світло в домі та ремонт

Київенерго нагадує: від сплати “комуналки” залежить світло в домі та ремонт

Укрінформ
У ПАТ «Київенерго» підрахували, що борг столичних споживачів за використану електричну енергію на 1 грудня 2017 року становить 807 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

“Основними боржниками лишаються підприємства життєзабезпечення міста комунальної форми власності та населення. Так, підприємства житлокомунгоспу, в т. ч. підприємства життєзабезпечення міста, заборгували за електроенергію 263,9 млн грн. Борг найбільшого боржника ПАТ АК «Київводоканал» на 1 грудня 2017 р. становить 92,1 млн грн. Прогнозована сума боргу «Київводоканала» на 1 січня 2018 р. – 104 млн грн”, - йдеться у повідомленні.

У компанії зазначають, що «Київводоканал» накопичує борги з 2016 року.

Читайте також: Киянам надходять фейкові повідомлення про борг перед Київенерго

Борг населення Києва за електрику, за даними “Київенерго”, на 1 грудня 2017 р. сягнув 377,6 млн грн. Найбільшими боржниками є споживачі Дарницького, Святошинського та Солом'янського районів – 54,3 млн грн, 44 млн грн та 42,2 млн грн відповідно.

Заборгованість державного бюджету з компенсації пільг та субсидій за електропостачання станом на 20 грудня 2017 р. – сплачена. Натомість, відзначають у компанії, заборгованість по пільгах та субсидіях за тепло становить 604 млн грн.

“Київенерго закликає державну владу врегулювати заборгованість з компенсації пільг та субсидій, а також просить своїх клієнтів своєчасно розраховуватися за спожиті послуги та не накопичувати борги за електроенергію. Адже від цього залежить здатність компанії забезпечити столицю необхідними обсягами електроенергії, а також своєчасність та оперативність реалізації ремонтних робіт у випадку аварійних ситуацій”, - наголошують у компанії.

Як повідомлялося, мер Києва Віталій Кличко нагадував, що місто не зацікавлене у подальшій співпраці з "Київенерго". Він підтвердив, що у поточному році закінчується концесія з "Київенерго", і місто розглядає можливість або передати все тепломережі в муніципальне управління, або ж залучити міжнародних операторів, з якими зараз ведуться відповідні переговори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-