Держкіно повністю профінансує фільм за казкою Сашка Лірника

Держкіно повністю профінансує фільм за казкою Сашка Лірника

Укрінформ
Держкіно України уклало контракт із кінокомпанією "2016" про надання проекту "Пекельна хоругва, або Козацьке Різдво" державної фінансової підтримки в сумі 32 млн грн - повну вартість виробництва стрічки.

 Про це повідомляє прес-служба Держкіно. 

 "Проект стрічки став одним із переможців десятого конкурсного відбору Держкіно. Режисер фільму -  Михайло Костров, продюсер – Євгеній Д’яченко. Сценарій написав один з найвідоміших казкарів України Сашко Лірник (Олександр Власюк) за мотивами свого ж твору "Про старого козака, різдвяного чорта, чотири роги і козацький рід". Реліз фільму запланований на кінець 2018 року", - ідеться в повідомленні. 

Сама історія, яка є продовженням веселого козацького химородництва Котляревського і Гоголя, сповнена народного гумору та козацької героїки і закорінена в український фольклор та народну міфологію й вірування. Це історія про те, що козацький рід існує на світі доти, доки в ньому народжуються козаки-лицарі, які захищають свою землю від ворогів-нападників. А козакам, які поклали свої голови в бою, прощаються всі гріхи. Розлючений цим Чорт укладає парі зі Святим Петром, що зможе полонити і утримати до Різдва найкращого і найхоробрішого козака Семена. Так Чорт отримає можливість знищити весь козацький рід на землі. Але на відважного козака не діють чари і його неможливо залякати чи купити.

Читайте також: "Козаки. Навколо світу": зняли нові серії мультфільму

За словами творців фільму, сучасно знята казка про козаків здатна зацікавити нашою історією та культурою глядачів з усього світу, а також допомогти молодому українському глядачеві знайти власну дорогу в житті, взявши за взірець шлях героя-козака, який захищає свободу, добро і справедливість.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-