У Києві до дня народження Кольченка відбулася акція

У Києві до дня народження Кольченка відбулася акція "Марне чекання"

Фото
Укрінформ
Група активістів провела в аеропорту «Київ» мовчазну акцію «Марне очікування» до дня народження ув’язненого в Росії активіста Олександра Кольченка.

Участь у цій акції взяли близько 20 громадян, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я долучилася до цієї акції, щоб іще раз показати, що ми усі можемо опинитися у заручниках Росії, бо треба чітко розуміти, що ця країна веде війну проти України, бере наших громадян як політичних заручників як на території РФ, так і в окупованому Криму. МЗС України та керівництво держави робить усе можливе на політичному, дипломатичному та юридичному рівнях для звільнення політичних в'язнів», - сказала речниця МЗС Мар'яна Беца у включенні на телеканалі «Прямий» під час акції.

Акція "Марне чекання" до дня народження Олександра Кольченка відбулася у Києві / Фото: Олена Худякова, Укрінформ

Читайте також: У Варшаві та Празі 26 листопада літаки із Москви "зустрінуть" українські політв'язні

Молодь, а разом із ними і члени родини деяких політв’язнів чекали Кольченка з іменною табличкою в зоні прильоту аеропорту. Активісти також тримали таблички з прізвищами інших українських політв'язнів, серед них журналіст Укрінформу Роман Сущенко, український активіст Володимир Балух, Павло Гриб, Андрій Коломієць, Микола Семена, Євген Панов, Валентин Вигівський.

Загалом, за даними активістів, нині у в’язницях Росії знаходяться ще близько 60 громадян України, які переслідуються за політичними мотивами.

Аналогічні акції проходять у неділю в аеропортах Одеси, Львова, Праги, Бухареста, Гельсінкі, Варшави. Фото з місця події оприлюднило Посольство України в Румунії на своїй сторінці у соцмережі.

Посол України у Фінляндії Андрій Олефіров також долучився до флешмобу. "В аеропорту Гельсінкі розпочав акцію "Марне очікування", - написав він у Твіттер.

Про акцію у Чехії повідомив український посол Євген Перебийніс: 

Крім того, "Марне очікування" українських політв'язнів влаштували в аеропорту Астани:
Також акція відбулася у Ризі:
Як повідомляв Укрінформ, у серпні 2015 р. Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону (РФ) засудив українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка до 20 та 10 років колонії суворого режиму за сфальсифікованою справою про підготовку терактів у Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-