Депутати Київради долучилися до написання Всеукраїнського диктанту

Депутати Київради долучилися до написання Всеукраїнського диктанту

Укрінформ
У День української писемності та мови депутати Київської міської ради взяли участь у написанні XVII Всеукраїнського диктанту національної єдності у Колонній залі мерії.

Про це повідомляє прес-служба Київради. 

Голова фракції “Солідарність” у Київраді Андрій Странніков зізнається: диктанти не писав давно, тому вирішив перевірити власні знання. “Це в першу чергу для себе. Взагалі я за першою освітою філолог, тому свого часу диктантів писав багато, але вже тривалий час цього не робив. Лексика тут не складна, тому більше цікаво, як із пунктуацією”, - пояснив Странніков, зазначивши, що найкращим призом для нього буде мінімальна кількість помилок у тексті.

"Розмовою з мамою" називає диктант голова фракції “Свобода” у Київраді Юрій Сиротюк. Депутат тішиться, що колеги “проміняли обід на диктант” і долучилися до національного флешмобу. “Багато депутатів казали – от я боюся писати, бо будуть помилки. Не бійтеся робити помилки українською, бійтеся бути не українцями, забувати рідну мову і правильно писати чужою”, - заявив Сиротюк.

Читайте також: Радіодиктант Національної єдності пройде у форматі міжнародного флешмобу

Загалом свої навички граматики та пунктуації вирішили перевірити кілька десятків депутатів.

Щорічно у День української писемності та мови, 9 листопада, українці пишуть Всеукраїнський диктант національної єдності. Текст диктанту створений спеціально на замовлення Українського радіо, відповідно до всіх приписів і норм правопису, і складається з близько 150 слів. Цього року диктант пройшов під девізом "Нас багато. Ми різні. Але нас об’єднує спільна мета".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-