Дитячий Віденський бал: танцювальна казка, що дарує усмішки

Дитячий Віденський бал: танцювальна казка, що дарує усмішки

Укрінформ
У ньому взяли участь гості з США: співачка Мері Вілсон і дизайнер Кіт Холман, який працював з Майклом Джексоном

У Колонній залі КМДА в розкішних святкових вбраннях кружляли пари юних танцюристів. Дитячий Віденський бал, до якого так старанно готувалися дебютанти зі всього Києва, нарешті відбувся. Журналіст Укрінформу відвідав цю незабутню подію та поспілкувався з організаторами балу і батьками учасників.

Дитячий Віденський бал став частиною дводенних урочистостей, організованих меріями української та австрійської столиць. Танцювальна подія відновила традицію, перервану на десять років – у Києві останній такий бал відбувся 2007 року.

За словами організаторів, Віденський бал цього року був знаковим через низку причин. Так, у ньому взяли участь гості з США: співачка Мері Вілсон і дизайнер Кіт Холман, який працював з самим Майклом Джексоном. Безперечним новаторством стало запрошення дебютантів з особливими потребами з Київського центру реабілітації дітей з інвалідністю.

Організатор заходу Марина Ігнатуша розповіла, що гості з США не тільки взяли участь у Віденському балі, але й відвідали Центр реабілітації. Мері Вілсон заспівала пісню разом з дебютанткою бала Діаною Степанчук, а Кіт Холман подарував особливим дітям іграшки. У свою чергу вихованці реабілітаційного центру іноземних гостей пригостили печивом, приготованим власноруч.

На думку організаторів дитячого Віденського балу, такі події дуже важливі, так як допомагають дітям з особливими потребами та їхнім батькам відчути себе щасливими.

«Ми зробили важливий соціальний проект і дуже вдячні всім, хто нас підтримав. Не тільки нашим іноземним гостям, але і фонду першої леді України Марини Порошенко. Завдяки її допомозі, інклюзія, про яку всі так багато сьогодні говорять, стає реальністю», - говорить Марина Ігнатуша.

Головне, що дарує дитячий Віденський бал всім його учасникам від мала до велика – це посмішки. На цьому сходяться і учасники заходу, і організатори, і столичні чиновники. Варто відзначити, що Київський центр для реабілітації дітей з інвалідністю отримав «путівку в життя» виключно за підтримки столичної адміністрації. Про це розповів глава Департаменту соціальної політики КМДА Юрій Крикунов.

«Наш департамент підтримав створення Центру реабілітації дітей з інвалідністю, відкритий за ініціативою Віталія Кличка. Менше ніж за рік цей центр "зміцнів", а його вихованці отримали можливість приймати участь в таких заходах, як Віденський бал. Мені здається, що найважливіше, що ми змогли зробити – дати дітям з інвалідністю та їхнім батькам відчуття того, що життя прекрасне», - заявив Крикунов.

За словами чиновника, вони розраховують, що діти з реабілітаційного центру зможуть брати участь у всіх соціальних заходах, що проходять під егідою КМДА.

Поділилися власними враженнями і батьки дебютантів. Спільне, що вони зазначили – відчуття казковості подій, які відбувалися у Колонній залі КМДА.

«Все навколо нагадує казку. Я так рада, що моя дочка відчуває себе принцесою. Про це мріє кожна мати. Вдячна Богу за те, що з'явилися люди, які дали нам можливість взяти участь у цьому заході», - зізнається мама учасниці дитячого Віденського балу Діани Степанчук.

За її словами, не тільки організатори балу виявили неймовірну старанність у створенні незабутньої атмосфери, а й юні учасники танцювального заходи. Дебютанти з великим розумінням ставилися до потреб особливих дітей.

«Біля Діани дуже хороший партнер по виступу. Коли вона приїхала в КМДА, він зустрів дівчинку біля входу до будівлі мерії і подбав про те, що б їй допомогли дістатися до зали», - розповідає Наталя Степанчук.

Крім того, всім учасникам дитячого Віденського балу пошили чудові костюми, від яких юні танцюристи залишилися просто у захваті. Організатори обіцяють, що Віденський бал повернеться до столиці рівно за рік. Хочеться вірити, що цей казковий день його учасники не забудуть ніколи.

Антон Фоменко, Київ.

Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-