Графіті часів Майдану: салон меблів на Грушевського закрився після

Графіті часів Майдану: салон меблів на Грушевського закрився після "погрому"

Укрінформ
Салон люкс-меблів "Емпоріум" на вулиці Грушевського в Києві, якому сьогодні активісти потрощили двері через знищення патріотичних графіті часів Майдану, що були на його фасаді, закрився. 

Про це повідомив у Facebook керівник магазину Ігор Доценко, передає "Українська правда"

"Шановні громадяни, салон "Емпоріум" закрито. Не дивлячись на те, що ми три з половиною року доглядали за графіті, ми стали заручниками провокаторів, які і замалювали ці роботи, щоб й здійснити цей акт вандалізму", - заявив Доценко. 

Також він висловив сподівання, що "поліція та суд розберуться" у ситуації.

Водночас журналістка Тетяна Висоцька, яка й повідомила про знищення графіті, оприлюднила фото, що демонструє, як Доценко керує робітником, який замальовував графіті. 

Читайте також: Відновлювати графіті на Грушевського почнуть вже з понеділка

"Власник магазину "Емпоріум" на Грушевського заявив, що не має стосунку до знищення Ікон Революції, і що це - провокація проти нього. Але... власне, дивіться самі на фото, де ситий Доценко безпосередньо керує робітником, який знищує нашу Історію", - зазначила вона. 

У свою чергу в Інституті історії НАН України заявили, що графіті, ймовірно, "знищено власником магазину "Емпоріум", що є орендатором приміщення Інституту української мови НАН України, без погодження із власником будинку".

За даними Інституту, будинок по вул. Грушевського, 4 є власністю НАН України та перебуває на балансі Інституту історії України НАН України, що не погодив договір оренди Інституту української мови із власником "Емпоріум". 

"Співробітники Інституту історії України та інших гуманітарних академічних установ, що розміщуються в будинку, вкрай обурені подібними діями орендатора. Сподіваємось, що правоохоронні органи дадуть їм належну оцінку згідно з чинним законодавством", - йдеться у заяві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-